top of page

Springen en kneden

Wanneer Lily vandaag probeert te springen gaan haar armen omhoog maar blijven haar voeten staan. Brainfreezemomentje. Om te kunnen springen communiceert er een heel netwerk van gebieden in de hersenen met elkaar en met allerlei spieren. En dat netwerk mankeert nog, want ze is te druk bezig met balanseren op stoelen naast puntige dingen waardoor ze de juiste verbinding voor springen nog niet heeft gevonden. Voorlopig toont Sep nog hoe het gaat (en dan hebben wij tijd om koffie te drinken op zondag hehe).


En als we dan helemaal voor zen gaan, dan kunnen we er nog wat kneden aan toevoegen. BROOD! Sep voegt een extra dimensie toe door zijn (propere) onderbroek als kokmuts te dragen – een must.

Geen fancy gedoe, gewoon

goede 1kg biobloem (spelt of tarwe),

1 zakje gedroogde gist (11g) ,

12g zout en

600ml water.

Sep voegt alles toe (jep de helft ligt er naast maar kappen we er daarna stiekem bij) en knuffelt de mixer tot het brood gekneed is. Easy peasy, gewoon alle droge dingen samen in de kom, mixer aan en water geleidelijk toevoegen. Deeg goed kneden, een uurtje afgedekt in de kom laten rijzen, uit de kom halen, plat duwen, eventueel rozijnen ertussen vouwen, opbollen, in de ingevette broodvorm rijzen en de oven in voor 45 min.

Even kwaliteit van de rozijnen checken.

En dan dromen.


bottom of page