top of page

Kaneelbroodjes - recept

We bakken ze groot, we bakken we klein, we eten ze aaaaaaalemaaaal op. Quote Kapitein Winokio. Scroll down voor het recept!



INGREDIËNTEN voor ca. 14 stuks

DEEG

  • 470 gram bloem

  • 1 zakje droge gist (11g)

  • 1 tl gemalen kardemom

  • halve tl zout

  • 50 gram suiker

  • 75 gram boter op kamertemperatuur (zacht dus)

  • 250 ml lauwwarme melk

VULLING

  • 75 gram zachte zachte boter

  • 50 gram lichtbruine cassonade (of gewone suiker)

  • 1 el kaneel

TOPPING

  • 1 ei losgeklopt






  • Doe alle ingrediënten behalve de melk voor het deeg in een kom, voeg al roerend geleidelijk aan de melk toe en mix in 5-7 minuten tot een mooi soepel deeg.

  • Laat het deeg in de kom en dek de kom goed af (wij zetten een bord op de mengkom van de keukenrobot). Laat het deeg ongeveer 45 min rijzen tot het in volume verdubbeld is.

  • Rol het deeg uit tot een lap. Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar en smeer het deeg er mee in.

  • vouw het deeg eerst lang de lange zijdes toe en dan langs de korte. Gebruik een scherp mes om het in plakken van 1.5 cm dik te snijden. Neem de sliert deeg vast en maak er een knoop van. Dit is het leukste deel voor de kinderen want messy messy en het steekt zo nauw niet. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Dek de plaat met broodjes af en laat ongeveer 30 tot 45 minuten rusten (wij leggen een diepe bakplaat over de platte bakplaat).

  • Smeer de kaneelbroodjes in met het losgeklopte ei

  • Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12-14 minuten op 200 °C (boven onder warmte) of 180° hetelucht met boven-onder warmte gaar en goudbruin.


Bewaren kan op kamertemperatuur ongeveer 5 dagen. In de vriezer tot wel 3 maanden. Bij ons liggen ze meestal maximaal 3 uur. Maximaal.




bottom of page