top of page

Kamperen deel 1


Vrouwlief: " anders moeten we eens gaan kamperen met de kinderen?"

De eerlijkheid verplicht me te zeggen dat : 1/ ze dit al vaak gevraagd had 2/ ik daar redelijk zenuwachtig door werd 3/ kamperen met kinderen in mijn oren klonk als een zwempartijtje met Jaws 4/ ik dan maar glamping in de strijd heb gegooid als compromis 5/ ik hiervoor zo meewarig aangekeken werd waardoor ik mijn coolheidsfactor instant diep onder zeeniveau voelde zakken.

En dus, zoals dat gaat in elke goede relatie, stelde ik me dan maar onderdanig op (hum) en planden we een heus kampeerweekend van wel 4, jawel, 4 dagen (ik rekende snel in mijn hoofd even uit dat dit dan ging over 96 uren, 5760 minuten ofte 345 600 seconden (glump!) In een echte tent hé, zo een lege, die je dan zelf nog moet opstellen en waar geen douche, noch bed, noch kookvuur, noch lampionneke in terug te vinden is...

Oh ja, ik ben nog vergeten te vermelden dat onze kinderen extreem enthousiast waren op de tentenparking van D.ca.hlo. alwaar ze al gierend en dikke vriendjes zijndend van de ene tent naar de andere liepen en daar de tijd van hun leven beleefden. "Neen ik WIL nog niet naar huis", die toestanden dus. Maar allé, in feite hoopgevend dus en onze moederharten waren gerust en tevree. Als ze het hier al zo tof vinden, zal the real thing hun helemáál in opperste vervoering brengen.

Eindelijk was het zover. Maar zoals vaak gebeurt bij goede voornemens, is dat deze even vaak in het water vallen. Resultaat: we hadden nog niets voorbereid en alles zou moeten gebeuren op de ochtend van vertrek. Grootste beginnersfout Nr1 natuurlijk! Méga stress!! Huwelijkscrisis, kids onhandelbaar, huis van kelder tot zolder een puinhoop, "ik moet piiiipi doeoeoeoen", annulatieverzekering niet gedekt, pipi in de broek, " hoe wij hebben geen wc papier meer, hoe kán dat nu?" en soortgelijke akkefietjes. Maar hé, we gaan kamperen, EINDELIJK, dus happy happy joy joy.

Een viertal uren later in onze kelder: een verzamelingetje dingetjes, die meemoeten in de auto... Of was het andersom? Onze auto die moet verstopt worden in die dingetjes? Wat is dat??? Mount Everest is er niets tegen?!!! " Moet dat allemaal mee? ( hoog stemmetje uiteraard) En neen, we willen onze dakkoffer niet gebruiken, toch niet voor 4 dagen zeker, allée, hoe onnozel is dat nu...

De madam is ervan overtuigd dat ze alles in de auto gesorteerd krijgt, want daar is ze namelijk goed in... " Mama ik moet piiiipi doen!!!" " Neen, neen, schatjes, NU niet" " En kakaaaaaa" " Ik heb hoooonger" " Moge we naar de aijpad kijke?" Brainfreez...

Maar hé, kijk eens aan, ge gelooft het nooit, de madam hield woord en schikte alles netjes in de auto. En met de kinderen op het dak vertrokken we al fluitend naar de camping...

bottom of page